Pasztet bez mięsa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Przepis wyszperany wiele lat temu w gazecie...nawet moi domowi mięsożercy czasami nawet spojrzą nań łaskawym okiem.

Pasztet bez mięsa

Składniki:

Pasztet bez mięsa

 

  • 0,5kg.pieczarek
  • 7jajek
  • 7dkg.masła
  • 2 duże cebule
  • 1bułka kajzerka
  • 1szkl.mleka
  • 3łyzki tartej bułki
  • natka pietruszki
  • sól.pieprz i inne przyprawy wedle uznania

Sposób przygotowania:

Pasztet bez mięsa
Wyczyszczone i pokrojone pieczarki poddusić wraz z posiekaną cebulą na masełku.Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.6 jaj ugotować na twardo.Cebulę z pieczarkami,odciśniętą bułkę i obrane jajka przepuścić przez maszynkę.Do masy wbić surowe jajko. Dodać tartą bułkę,sól ,pieprz i przyprawy.Wyrobić masę.Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia foremki.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec40-50 min w tem. około 200 stopni