zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pekinka ze szczypiorkiem i rzeżuchą

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

surówka ze zdrową rzeżuchą i szczypiorkiem

Pekinka ze szczypiorkiem i rzeżuchą

Składniki:

Pekinka ze szczypiorkiem i rzeżuchą

 

  • 500 g kapusty pekińskiej
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek rzeżuchy
  • 250 ml gęstej śmietany 12%
  • do smaku: sól, pieprz, cukier, sól i ocet winny

 

Sposób przygotowania:

Pekinka ze szczypiorkiem i rzeżuchą
Kapustę poszatkować, szczypiorek posiekać a rzeżuchę odciąć od korzonków. Do tego dodać śmietanę i przyprawy do smaku. Wszystko wymieszać i surówkę odstawić na 15 minut aby smaki się przegryzły.