MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Pene z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron w wersji z kapustą, smakuje jak pierogi na przygotowanie których potrzeba sporo wolnego czasu.

Pene z kapustą

Składniki:

Pene z kapustą

 

  • 200g makaronu rurki
  • 300g białej kapusty
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oleju
  • 100g sera grana padano
  • sol, pieprz

Sposób przygotowania:

Pene z kapustą
Kapustę poszatkować i wrzucić do garnka z osoloną wodą.Gotować w garnku przez 10 minut, następnie odcedzić na durszlaku.Na dużą patelnię z grubym dnem wlać olej i dodać cebulę pokrojoną w kostkę, smażyć przez 5 minut a następnie dodać odcedzoną kapustę.Wszystko razem smażyć na małym ogniu przez 20 minut , mieszając od czasu do czasu.Dodać soli i pieprz.W garnku z dużą ilością wody ugotować makaron al dente. Odcedzić i ciepły wsypać na patelnię z kapustą.Wszystko przemieszać i nakładać na talerze. Posypać startym serem grana padano.