Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Penne z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Aromatyczne danie, z makaronem, tuńczykiem, kukurydzą i pomidorami

Penne z tuńczykiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Penne z tuńczykiem

 

Sposób przygotowania:

Penne z tuńczykiem
Makarin gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.Cebulę obieramy i razem z selerem kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni z odrobiną oleju. Odcedzony makaron przerzucamy na
patelnię, dodajemy tuńczyka z puszki, pomidory i odsączoną kukurydzę. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki i smażymy ok 10 minut na średnim ogniu. Dodajemy fetę pokrojoną w kostkę, zdejmyjemy patelnię z ognia, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami orowansalskimi i dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
Penne z tuńczykiem
Makaron penne z ciekawymi dodatkami. Aromatyczne danie na obiad