Sposób przygotowania:
Pizza Calzone - włoski rogal
1. Nie rozmrożone warzywa włożyć na teflonową patelnię, smażyć 5 minut na mocnym ogniu. Zmniejszyć płomień, smażyć kolejne 5 minut. 2. Szynkę pokroić w niedużą kostkę. Przygotować ciasto na pizzę według przepisu na opakowaniu, rozwałkować je i umieścić na blasze wyłożonej papierem pergaminowym. 3. Wymieszać usmażone warzywa z szynką i połową sera, ułożyć je na połowie pizzy. Rozbić jajko, oddzielić białko od żółtka. Brzegi pizzy posmarować białkiem. Pizzę złożyć na połowę i skleić brzegi. 4. Żółtko rozmącić ze śmietaną kremówką, posmarować powierzchnię "rogala". Włożyć do dobrze nagrzanego piekarnika, piec 15 -20 minut w temp. 250 stopni. Gotową pizzę przekroić na połowę.