majkaaa

majkaaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Pieczarki marynowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zakaska która pasuje dosłownie do wszystkiego.

Pieczarki marynowane

Składniki:

Pieczarki marynowane

 

  • 2 kg jak najmniejszych pieczarek
  • szklanka oleju
  • 4 łyżki octu
  • 2-3 łyżki cukru
  • 2łyżeczki soli
  • 1łyżka majeranku
  • 4-5ząbków czosnku

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki marynowane
Pieczarki gotujemy 3 minuty.Do miski dodajemy Olej, ocet, cukier,sól,majeranek, czosnek, mieszamy razem. Do tego wrzucamy pieczarki gorące i mieszamy, rozlewamy do słoików,mniej wiecej po równo, jednak zalewy tak do połowy słoika i odwracamy denkiem na dół aby słoik sie zassał. Pieczarki w słoiku codziennie odwracamy.