Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Pieczarki nadziewane kaszą gryczaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne zapiekane pieczareczki

Pieczarki nadziewane kaszą gryczaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki nadziewane kaszą gryczaną

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziewane kaszą gryczaną
Pieczarki obrać i powycinać nóżki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Nóżki z pieczarek oczyścić i pokroić w drobne kawałki, dodać do cebuli i razem przesmażać. Na końcu do cebulki dodajemy kaszę i przyprawy. Całość smażymy jeszcze chwilkę. Przesmażony farsz siekamy w malakserze na jednolitą masę. Gotowym nadzieniem wypełniamy pieczarki. Układamy na natłuszczonej blaszce i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 190*C przez ok 15 min. Wyjmujemy z piekarnika, posypujemy startym serem i (opcjonalnie) układamy na każdym plasterek pomidora. Zapiekamy jeszcze ok 7 min.
Pieczarki nadziewane kaszą gryczaną
Pieczarki obrać i z każdej dokładnie wyjąć nóżkę
Pieczarki nadziewane kaszą gryczaną
Do zeszklonej cebulki i pieczarek dodajemy kaszę, przyprawy i przesmażamy
Pieczarki nadziewane kaszą gryczaną
Przesmażony farsz siekamy w malakserze na jednolitą masę
Pieczarki nadziewane kaszą gryczaną
Gotowym nadzieniem wypełniamy kapelusze pieczarek