marianna53

marianna53

Kucharz
[Przepisów: 8]

Pieczarki opiekane w zalewie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczarki pieczemy tak jak schabowe kotlety,układamy w słoju lub w innym naczyniu.

Pieczarki opiekane w zalewie.

Składniki:

Pieczarki opiekane w zalewie.

 

  • 1 kg.pieczarek
  • 1/2 szklanki octu
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżki przyprawy kucharka
  • 2 cebule
  • liść laurowy
  • ziele angielskie ( kilka ziarenek )pieprz,sól

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki opiekane w zalewie.
Pieczarki pieczemy tak jak schabowe kotlety,układamy w słoju lub w innym naczyniu.Na pieczarki kładziemy pokrojoną i sparzoną cebule.Z wody ( około 4 szklanki) i octu z dodatkiem pozostałych przypraw ( cukier, kucharek, ziele, liść pieprz i koncentrat pomidorowy ) gotujemy zalewę.Gdy ktoś lubi kwaśne to dolewamy octu lub koncentrat pomidorowy.Zagotowaną zalewą zalewamy gotowe pieczarki i jak wystygną wkładamy w chłodne miejsce .Najlepiej smakują po kilku dniach .