Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Pieczarki z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wspaniała,szybka przystawka urozmaici każde przyjęcie.

Pieczarki z jajkiem

Składniki:

Pieczarki z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z jajkiem
Pieczarki umyć, osuszyć, usunąć ogonki, wydrążyć środki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać solą i pieprzem. Cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć no rozgrzanym oleju, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu usmażyć boczek wędzony, dodać do cebuli. Ogonki (trzonki) pieczarek pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię, doprawić solą i pieprzem, podsmażyć. Natkę pietruszki posiekać, wszystkie składniki wraz z jajkiem połączyć ze sobą, Doprawić do smaku, nadziewać pieczarki. Do każdego grzyba wbić po jednym jajku przepiórczym, oprószyć solą, pieprzem, posypać tartym, żółtym serem. Na wierzch położyć odrobinę masła. Zapiekać około 20-25 min.