aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Pieczarkowa mega koperkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatna zupa pieczarkowa z wyraźnym posmakiem koperku i czosnku, podana z makaronem. W smaku jest lekko słodka dzięki śmietanie kremówce.

Pieczarkowa mega koperkowa Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Pieczarkowa mega koperkowa

 

 

  • 200 g makaronu

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa mega koperkowa
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Na wrzątek wrzucamy opłukane udźce, dodajemy sól i Kucharka. Garnek przykrywamy i gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa.

Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, wrzucamy do garnka. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Dodajemy do zupy. Mieszamy i gotujemy przez 10 minut.

W kubku mieszamy śmietanę z wodą i wlewamy do zupy energicznie mieszając. Następnie wrzucamy obrane i pokrojone na mniejsze kawałki ząbki czosnku. Gotujemy przez 5 minut.

Pod koniec dodajemy koperek i przyprawiamy zupę pieprzem. Ponownie mieszamy i zupa pieczarkowa jest już gotowa do podania.

Podajemy ją z ugotowanym makaronem.
Pieczarkowa mega koperkowa
Udźce gotujemy na wolnym gazie do miękkości.
Pieczarkowa mega koperkowa
Do garnka wrzucamy pokrojone w plastry pieczarki.
Pieczarkowa mega koperkowa
Następnie dodajemy startą na tarce marchewkę.
Pieczarkowa mega koperkowa
Zupę zabielamy śmietaną kremówką, energicznie mieszając.
Pieczarkowa mega koperkowa
Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki ząbki czosnku.
Pieczarkowa mega koperkowa
Na koniec wsypujemy drobno pokrojony koperek.