Sposób przygotowania:
Pieczarkowe burgery
Zaczynamy od ryżu czyli musimy ugotować go na sypko(czyli wysypać ryż z woreczków do wody).Umyte pieczarki obrać i pokroić w drobną kosteczkę( można w większą). Na rozgrzanej patelni smażyć obraną pół cebuli pokrojonej w drobną kosteczkę. Kiedy cebula trochę zmięknie dodać startą na dużych oczkach paprykę. Następnie do papryki dodać pieczarki i smażyć, dodać rozgnieciony czosnek. Pieczarki dobrze
odparować z wody i pod koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, posiekanym szczypiorkiem i bazylią. W dużej misce umieścić pieczarki i dobrze wymieszać z ugotowanym ryżem, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Masę połączyć z jajkiem, bułką tartą, mąką. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni z olejem smażyć płaskie kotlety na złoty kolor.Najlepiej smakują gorące.
Z gotowych burgerów mozna zrobic kanapki. Bułki przeciąć na pół, wydrążyć z obu stron. Na spód kanapki położyć plaster sera mozarella , papryke cebule pokrojona w piórka , plaster pomidora cztery plasterki cukini burgera wierzch bułki . Wyszło mi 12 burgerów.
odparować z wody i pod koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, posiekanym szczypiorkiem i bazylią. W dużej misce umieścić pieczarki i dobrze wymieszać z ugotowanym ryżem, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Masę połączyć z jajkiem, bułką tartą, mąką. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni z olejem smażyć płaskie kotlety na złoty kolor.Najlepiej smakują gorące.
Z gotowych burgerów mozna zrobic kanapki. Bułki przeciąć na pół, wydrążyć z obu stron. Na spód kanapki położyć plaster sera mozarella , papryke cebule pokrojona w piórka , plaster pomidora cztery plasterki cukini burgera wierzch bułki . Wyszło mi 12 burgerów.