Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pieczarkowe kotlety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Doskonały pomysł na bezmięsny piątkowy obiad lub alternatywę dla mielonych. Kotlety robi się bardzo szybko i są bardzo dobre.

Pieczarkowe kotlety Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarkowe kotlety

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe kotlety
Bulion nastawić, do gotującego wsypać płatki owsiane , ugotować , odcedzić i ostudzić. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Na maśle zeszklić cebulkę i dodać pieczarki. Całość dusić aż woda odparuje, ostudzić. Do dużej miski wsypać płatki owsiane, pieczarki , bułkę tartą i wbić jajko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Z masy formować nieduże kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Pieczarkowe kotlety
Bulion nastawić, do gotującego wsypać płatki owsiane , ugotować , odcedzić i ostudzić
Pieczarkowe kotlety
Cebulę obrać i drobno posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Na maśle zeszklić cebulkę i dodać pieczarki. Całość dusić aż woda odparuje, ostudzić.
Pieczarkowe kotlety
Do dużej miski wsypać płatki owsiane, pieczarki , bułkę tartą i wbić jajko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Z masy formować nieduże kotlety i obtaczać w bułce tartej.
Pieczarkowe kotlety
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

jajko tarta jajka