natale3ka

natale3ka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Pieczeń wołowa szpikowana boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyśmienita aromatyczna pieczeń wołowa

Pieczeń wołowa szpikowana boczkiem

Składniki:

Pieczeń wołowa szpikowana boczkiem

 

  • 75dag wołowiny b/k
  • 10dag boczku
  • marchewka
  • cebula
  • sól
  • 100ml. wina
  • liść laurowy
  • łyżka suszonego majeranku
  • 2łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń wołowa szpikowana boczkiem
Mięso natrzeć solą.Boczek pokroić w słupki i naszpikować nim wołowinę.Cebule i marchewkę obrać i pokroić w plastry.Wino z odrobiną wody,liściem laurowym i majerankiem podgrzać i polać nim mięso.Obłożyć warzywami i odstawić na 3 godziny.Dusić na oleju ponad godzinę dolewamy wody do 1.2 wysokości mięsa.Pod koniec doprawić solą i pieprzem.Podawać z kopytkami i zasmażonymi buraczkami