Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pieczeń do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

rewelacyjna pieczen, bardzo soczysta

Pieczeń do obiadu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń do obiadu
ok 12 godzin przed planowany pieczeniem należy mięso zamarynować. Do specjalnego rękawa kuchennego, w którym będziemy piec mięso wlewamy olej, dajemy zgnieciony czosnek, garstke majeranku, sporo ziół prowansalskich i bazyli, po 2 liscia laurowe i ziela angielskie, 1 łyzeczkę soli, pół łyżki jarzynki i sporą ilosć pieprzu – całość mieszamy, wkładamy mięso tak aby z każdej strony miało dostęp do przypraw, folie szczelnie zamykamy. Przed włożeniem do piekarnika robimy (od góry) kilka małych dziurek w foli i pieczemy mięso w temp 200* przez troszke mniej niż 2h. Gorące mięso kroimy a plastry i podajemy do obiadu
Pieczeń do obiadu
pieczen porcjujemy i dajemy na gorąco
Pieczeń do obiadu
dajemy dużo różnych przypraw
Pieczeń do obiadu
mięso pieczone w foli nie bedzie suche
Pieczeń do obiadu
1 pieczeń starcza na 8 dużych porcji