Pieczeń duszona zawijana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo smaczna pieczeń duszona i zawijana

Pieczeń duszona zawijana

Składniki:

Pieczeń duszona zawijana

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń duszona zawijana
Przygotowanie:
Wołowinę pokrajać w cienkie płaty w poprzek włókien.Płaty mięsa rozbić młotkiem zwilżonym wodą.Bardzo drobno pokrajany boczek włożyć na 10 minut do wrzącej wody,wyjąć i schłodzić w zimnej wodzie.Wyjąć,osączyć.Namoczyć bułkę,odcisnąć.Żółtko utrzeć z 2 dag margaryny,dodać bułkę,przyprawy,utrzeć.Dodać do nadzienia boczek oraz pianę z białek,wymieszać.Rozsmarować nadzienie na płacie mięsa,zwinąć,gęsto osznurować białą,bawełnianą nitką.Oprószyć mąką,obrumienić na pozostałym tłuszczu,dodać cebulę.Podlać niewielką ilością wody i dusić.Sos można przyprawić podsmażonymi pieczarkami.