Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Pieczony łosoś z masłem czosnkowo - paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Łosoś jest jedną z najzdrowszych ryb, dlatego warto, by znalazł się na Świątecznym stole obok śledzi i karpia. Ten przygotowany w papilotach kusi cudownym zapachem i smakiem.

Pieczony łosoś z masłem czosnkowo - paprykowym

Składniki:

Pieczony łosoś z masłem czosnkowo - paprykowym

 

Sposób przygotowania:

Pieczony łosoś z masłem czosnkowo - paprykowym
Masło należy zostawić odpowiednio wcześniej w temperaturze pokojowej, żeby zmiękło. Papryczkę poszatkować, czosnek przecisnąć przez praskę a pietruszkę poszarpać w dłoniach (nóż niszczy witaminę C). Wymieszać podane składniki z masłem, doprawić solą i pieprzem cytrynowym i odstawić na 15 minut do lodówki. Łososia umyć, osuszyć papierowymi ręczniczkami. Na wcześniej wyłożone kawałki folii wyłożyć po trochu masła, ułożyć na nim łososia skórą do dołu i otulić resztą masła. Zawinąć w papiloty i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. na 15-20 minut. Podawać z bagietką.

Tagi:

papryka