wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Pieczony mintaj

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jest to danie,na spotkanie z przyjaciółmi.Podawać na ciepło

Pieczony mintaj

Składniki:

Pieczony mintaj

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczony mintaj
Rybę skropić sokiem z cytryny i winem. Posypać solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Cebulę pokroić w krążki. Przełożyć do nasmarowanej olejem brytfanny, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Na patelni rozgrzać olej,kłaść na niej osuszoną rybę, przyrumienić.położyć w brytfannie na cebuli. Brytfannę przykryć,wstawić na 30 minut do temp 200 stopni. Podawać z pokrojonym jajkiem i  posypanym koperkiem.