aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

pieczony schab z kaszą z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszny obiadek z kaszą...

pieczony schab z kaszą z warzywami

Składniki:

pieczony schab z kaszą z warzywami

 

  • 600 g schabu
  • 3 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczka kolendry
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • kasza z warzywami SyS

 

 

 

Sposób przygotowania:

pieczony schab z kaszą z warzywami
W miseczce mieszamy olej z majerankiem, tymiankiem, kolendrą, pieprzem, solą oraz wyciśniętym ząbkiem czosnku. Taką marynatą smarujemy schab, nakłuwamy go widelcem. Marynujemy całą noc w lodówce. Na drugi dzień przekładamy schab do naczynia żaroodpornego i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy przez godzinę. Przez pierwsze 15 minut pieczemy w 200 stopniach, a kolejne 45 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu kroimy schab w plastry i podsmażamy na patelni (na tłuszczu z niego uzyskanym). Podajemy z kaszą z warzywami firmy SyS. Kaszę zalewamy 300 ml zimnej wody, dodajemy 1 łyżeczkę soli i gotujemy ok 15 minut.

Tagi:

kasza schab kasze