iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pieczony pstrąg z bazyliowym pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świeży pstrąg prosto z piekarnika obtoczony delikatnym pesto z bazylii , w środku masełko z koperkiem

Pieczony pstrąg z bazyliowym pesto

Składniki:

Pieczony pstrąg z bazyliowym pesto

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczony pstrąg z bazyliowym pesto
Pstrąga świeżego myjemy usuwamy wnętrzności. Masło ucieramy z posiekanym koperkiem solimy do smaku. Robimy pesto bazyliowego . Bazylię świeżą myjemy osuszamy i miksujemy z orzeszkami. Dolewamy oliwę z oliwek , ząbek czosnku i sól do smaku. Miksujemy. Chłodzimy. Do brzuszka pstrąga wkładamy koperkowe masło. Wkładamy pstrąga do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i po 10 min. Smarujemy pstrąga pesto i wkładamy jeszcze rybę do piekarnika na ok 10 min. Podajemy pstrąga na ciepło obok serwujemy jeszcze odrobinę pesto .

Tagi:

pstrąg