2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Pierożki ze świeżymi grzybami i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Idealne jesienne danie szczególnie teraz kiedy sezon grzybowy w pełni choć czasochłonne są pyszne

Pierożki ze świeżymi grzybami i kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierożki ze świeżymi grzybami i kapustą

 

  • Ciasto:
  • 1 kg mąki
  • 1 jajko
  • woda
  • Farsz:
  • 1,5 kg świeżych grzybów mieszanych( maślak pieczarka opieńka)
  • 1,5 kg kiszonej kapusty
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki oleju
  • sól pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pierożki ze świeżymi grzybami i kapustą
Ciasto: mąkę przesiać na stolnicę wbić jajko wlać tyle wody aby można było zrobić elastyczne ciasto dobrze wyrobić pokroić na płaty i rozwałkować Farsz:Kapustę ugotować do miękkości odcedzić ,zimną wycisnąć ,grzyby obrać opłukać i ugotować 15 min odcedzić zimne wycisnąć zmielić w maszynce do mięsa razem z kapustą cebulkę pokroić w kosteczkę udusić na oleju dodać do zmielonego farszu doprawić solą i pieprzem Na rozwałkowane ciasto nakładać farsz grzybowy wykrawać na małe pierożki ,następnie gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia.Smacznego.
Pierożki ze świeżymi grzybami i kapustą
robimy farsz z kapusty kiszonej i grzybów doprawiamy
Pierożki ze świeżymi grzybami i kapustą
z podanych składników zagniatamy ciasto..
Pierożki ze świeżymi grzybami i kapustą
Na rozwałkowane ciasto nakładamy po łyżce farszu
Pierożki ze świeżymi grzybami i kapustą
Wykrawamy pierogi układamy na ściereczce następnie gotujemy