piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Pierogi z mięsem wg Piotra

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne pierogi z mięsem z ryby

Pierogi z mięsem wg Piotra

Składniki:

Pierogi z mięsem wg Piotra

 

  • 200g mąki
  • 2 jajka
  • łyżeczka soli
  • woda
  • 20dag mięso z ryby wędzonej

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem wg Piotra
Na początek ciasto do miski wsypujemy mąkę , dodajemy , jajka , sól i wodę w zależności jak duże są jajka (ćwierć szklanki) i wszystko dobrze wymieszać by powstało nie klejące się ciasto . Następnie rozwałkowujemy cienko, wycinamy np kieliszkiem okręgi . Następnie z ryby ściągamy skórę , i wyjmujemy czyste mięso , mięso przyprawiamy solą i układamy na środku każdego pieroga . Następnie pierogi zamykamy i odstawiamy na 30min do lodówki . Po tym czasie pierogowe ciasto będzie lepsze . Pierogi wrzucamy do osolonej gotującej się wody w garnku i gotujemy około 8 minut.