anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pierogi z mięsem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne delikatne i wyraziste w smaku pierogi domowej roboty zachwyca wszystkich. Polam podawać z cebulką.

Pierogi z mięsem i pieczarkami

Składniki:

Pierogi z mięsem i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem i pieczarkami
Mąkę, sól, jajko i wodę wyrobić na jednolite ciasto. Mięso umyć. Pokroić na kawałki i udusić na smalcu nastepnie ostudzić i zmielić. Pieczarki oczyścić i pokroić w bardzo drobna kostkę, pieczarki i cebulę usmażyć na maśle. Dodać do mielonego mięsa i wymieszać doprawić dodać jajko i wyrobić masę. Ciasto wałkować cienko wycinać koła szklankaą kłaść farsz i dokładnie boki docisnąć widelcem. Ugotować na osolonej wodzie około 10 minut.