Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Pierogi z białym serem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ser zmielić na masę. Cebulę obrać, drobno pokroić, podsmażyć na tłuszczu.

Pierogi z białym serem

Składniki:

Pierogi z białym serem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z białym serem
Dodać do zmielonego sera, dodać śmietanę, wymieszać, posolić i popieprzyć. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać rozbite jajko, wodę, zagnieść ciasto i dobrze wyrobić. Rozwałkować część, resztę przykryć szmatką. Szklanką lub foremką wykrawać pierogi, na każdy kłaść nadzienie i złączyć brzegi. Resztę ciasta zagnieść ponownie i postępować tak, aż się skończy. Ulepione pierogi wrzucać na osolony wrzątek, zamieszać, gdy wypłyną na powierzchnię, gotować kilka minut, wyciągać łyżką cedzakową. Można podawać polane stopioną słoniną lub boczkiem.