SUPERPRZEPIS

Pierogi z serem twarogowym i brokułami

  • 1
  • Reniz
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Pierogi z serem twarogowym i brokułami

Pierogi z serem i brokułami są smaczne i mają efektowny wygląd

Składniki:

Pierogi z serem twarogowym i brokułami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z serem twarogowym i brokułami
Brokuły umyć i pokroić na drobne kawałki, wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować ok 2-3 min. Odcedzić i wystudzić. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na maśle. Ser przecisnąć przez praskę, włożyć do miski dodać sól, pieprz, kaszę mannę i podsmażoną cebulkę. Wszystko dokładnie wymieszać. pod koniec dodać brokuły i delikatnie zamieszać. Na stolnicę przesiać mąkę, wbić jajko, dodać olej i szklanki ciepłej wody zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować i szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek ciasta nakładać porcję farszu i zlepiać pierogi. Wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować 3-4 min. od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać z wody zaraz po ugotowaniu albo obsmażyć na masełku.