olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pierogi ruskie z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi z nadzieniem z twarogu oraz ugotowanych ziemniaków, które po nałożeniu na talerz polewane są tłuszczem z podsmażoną cebulką.

Pierogi ruskie z cebulką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi ruskie z cebulką

 

Sposób przygotowania:

Pierogi ruskie z cebulką
Mąkę łączę z jajkiem i wodą i zagniatam w ciasto, które następnie odkładam na co najmniej 30 minut.Ciasto rozwałkowuję i wycinam krążki. Ziemniaki gotuję w mundurkach, obieram i kroję. Cebulę drobno kroję, a następnie podsmażam i doprawiam Kucharkiem. Po przestudzeniu łączę połowę cebuli z ziemniakami, a następnie mielę, i łączę z twarogiem oraz 1 jajkiem, solą i pieprzem. Na krążki nakładam farsz, następnie zlepiam brzegi. Pierogi układam na desce oprószone mąką, po czym gotuję pierogi w wodzie z solą, aż do momentu wypłynięcia. Na pierogi nakładam pozostałą cebulę.
Pierogi ruskie z cebulką
Mąkę łączę z jajkiem i wodą i zagniatam w ciasto, które następnie odkładam na co najmniej 30 minut. Ciasto rozwałkowuję i wycinam krążki.
Pierogi ruskie z cebulką
Ziemniaki gotuję w mundurkach, obieram i kroję.
Pierogi ruskie z cebulką
Na krążki nakładam farsz, następnie zlepiam brzegi.