Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Pierś w estragonie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne mięsko z estragonem i sosem śmietanowym .

Pierś w estragonie

Składniki:

Pierś w estragonie

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 łyżeczka estragonu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia
  • 1 mała cebulka
  • 1/2 szklanki śmietanki
  • 1/3 szklanki rosołu drobiowego
  • 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Pierś w estragonie
Piersi ze skórka posolić ,popieprzyć , natrzeć estragonem i odstawić na 20 minut. Potem obsmażyć filety na rumiano z obu stron i dopiec w piekarniku.Na patelni ze smażenia mięsa zeszklić posiekaną cebulkę ,dodać zmiażdżony czosnek , podlać rosołem i śmietanką .Sos doprawić do smaku solą ,pieprzem i chwile gotować ,aż trochę zgęstnieje. Mięsko włożyć do sosu i chwilę podgrzewać .Podajemy np; z ziemniakami i ulubionym dodatkiem.