gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Pierś z kurczaka w kokosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Uwielbiam kokos, i często kombinuje różnę dania, obiady jak i desery :)

Pierś z kurczaka w kokosie

Składniki:

Pierś z kurczaka w kokosie

 

  • 3 szkl mleka
  • ok 2 szkl mąki
  • 2 jajka
  • sól
  • papryka ostra w proszku
  • papryka słodka w proszku
  • 1 paczka wiórek kokosowych
  • 1 podwójna duża pierś z kurczaka
  • olej
  • słodki sos chili np polecam tao-tao lub vifona

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w kokosie
Do naczynia wlewamy mleko, dodajemy jajka, sól, papryki ostrą i słodką, dokładnie mieszamy, dodajemy mąkę tyle aby ciasto było w miarę gęste ale nie do przesady, i dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita masa, na koniec wsypujemy paczkę wiórek i mieszamy. Pierś z kurczaka kroimy i średnią grubą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Pokrojone kostki maczamy w przygotowanej masie kokosowej i smażymy na oleju na złoty kolor. Po usmażeniu wyciągamy na ręczniczek papierowy. Smakują wspaniale z ryżem i słodkim sosem chili.
Pychotki :)