IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Pierś z kurczaka w koperku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smażona pierś z koperkiem to pyszny i zdrowy obiad

Pierś z kurczaka w koperku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierś z kurczaka w koperku

 

  • 2 szt Pierś z kurczaka pojedyncza,
  • do smażenia oliwa z oliwek,
  • do smaku koperek suszony,
  • do smaku Pieprz kolorowy świeżo mielony ,
  • sól do smaku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w koperku
Piersi z kurczaka umyć i osuszyć, następnie lekko rozbić tłuczkiem, lekko posolić i posypać świeżo mielonym kolorowym pieprzem następnie posypać obficie suszonym koperkiem i pokropić kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Piersi odłożyć na około 20 minut w chłodne miejsce. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron aż będą rumiane, ważne aby w środku mięso było dobrze usmażone. Pierś podawać na gorąco z surówką i ziemniaczkami. Smacznego! tak przygotowana pierś nadaje się również do sałatek i surówek.
Pierś z kurczaka w koperku
Piersi lekko posolić i posypać świeżo mielonym pieprzem następnie posypać koperkiem
Pierś z kurczaka w koperku
Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron aż będą rumiane,