Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pierś z kurczaka z bazylią w sosie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Można przybrać listami bazylii.

Pierś z kurczaka z bazylią w sosie

Składniki:

Pierś z kurczaka z bazylią w sosie

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z bazylią w sosie
Szalotki i czosnek posiekać.Połowę porcji szalotek wymieszać z bazylią,czosnkiem i serem ricotta.Farsz włożyć między skórę a mięso z piersi kurczaka,spiąć wykałaczkami,oprószyć z wierzchu solą i pieprzem.Smażyć mięso na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek po ok.4min.z każdej strony.Mięso zdjąć z patelni,odstawić w ciepłe miejsce,a na pozostałym ze smażenia tłuszczu zeszklić resztę szalotek,dodać osączone z zalewy kurki i smażyć 3min.Następnie dodać śmietanę,zagotować,doprawić do smaku solą,pieprzem i sokiem z cytryny.Piersi z kurczaka podawać polane sosem.