paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

piersi nadz. brzoskwiniami pod serem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

troszkę pracochłonne ale smak wynagrodzi trud

piersi nadz. brzoskwiniami pod serem

Składniki:

piersi nadz. brzoskwiniami pod serem

 

Sposób przygotowania:

piersi nadz. brzoskwiniami pod serem
Mięso myjemy i osuszamy. Każdą z piersi nacinamy poziomo aby powstała kieszonka. Oprószamy je solą i pieprzem a wewnętrzną część kieszonek nacieramy ziołami prowansalskimi. Połówki brzoskwini kroimy w kostkę i nadziewamy nią piersi. Jedna pierś jedną pokrojoną brzoskwinią. Kieszonki spinamy wykałaczkami. Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka. Piersi obtaczamy w mące następnie moczymy w jajku i na koniec obtaczamy w bułce. Tak przygotowane smażymy na złoto. Kolejnym krokiem jest przełożenie ich na blaszkę do pieczenia. Każdą pierś okrywamy plastrem sera. Całość posypujemy wiórkami masła i pieczemy 30 min w 180C