Sposób przygotowania:
Piersi z Indyka z sałątką owocową
Mięso nacieramy solą,świezo zmielonym piprzem,roztartą w dłoniach szałwią,odstawiamy w chłodne miejsce na 15min.
lekko obsmazamy na rozgrzanym tłuszczu przekłądamy do rondla dusimy do miękkośći ok.godz.. Zimne mięso kroimy bardzo ostrym,cienkim nożem w duze plastry,układamy dekoracyyjnie na obrzezach pół miska środek wykładamy odsączonymi plastrami ananasa na nich rozkłądamy niezbyt grubo pokrojoną sałatke z pozostałych owoców.Plastry mięsa przybieramy kleksikiem majonezu i listkiem sałaty.
lekko obsmazamy na rozgrzanym tłuszczu przekłądamy do rondla dusimy do miękkośći ok.godz.. Zimne mięso kroimy bardzo ostrym,cienkim nożem w duze plastry,układamy dekoracyyjnie na obrzezach pół miska środek wykładamy odsączonymi plastrami ananasa na nich rozkłądamy niezbyt grubo pokrojoną sałatke z pozostałych owoców.Plastry mięsa przybieramy kleksikiem majonezu i listkiem sałaty.