luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Pikantno-czosnkowe krewetki

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne, mocno czosnkowe krewetki.

Pikantno-czosnkowe krewetki

Składniki:

Pikantno-czosnkowe krewetki

 

  • 250 gram krewetek(u mnie mrozone)
  • 2 zabki czosnku
  • 1 lyzeczka sambal oelek
  • 1 lyzka oleju
  • Sol

 

Sposób przygotowania:

Pikantno-czosnkowe krewetki
Krewetki rozmrozic. Czosnek obrac, zmiazdzyc i wymieszac z sambal oelek, olejem i sola, wszystko dobrze wymieszac. Do marynaty wlozyc krewetki, wymieszac i odstawic na 30 min. do lodowki. Po tym czasie rozgrzac patelnie i smazyc krewetki ok.4-5 min. Ja podalam ze smazona cukinia.

Tagi:

krewetki