zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Pikantna zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Aromatyczna,pikantna i syta zupa gulaszowa, zachwyciła smakiem całą rodzinkę , Podaję z ziemniakami .

Pikantna zupa gulaszowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantna zupa gulaszowa

 

 

Sposób przygotowania:

Pikantna zupa gulaszowa
Mięso myję , kroje na małe kostki, dodaję papryki i biały pieprz, mieszam i odstawiam na co najmniej godzinę. W garnku rozpuszczam smalec i obsmażam na nim pokrojoną w piórka cebulę i plasterki czosnku. Dodaję mięso, kminek i majeranek, mieszam i chwilkę duszę. Jak mięso puści sok dodaję włoszczyznę i sól do smaku, zalewam wrzątkiem , gotuję około 50 minut . Po tym czasie dodaję pokrojoną w paski paprykę, gotuję do miękkości mięsa. Na koniec dodaję ketchup i doprawiam pieprzem cytrynowym. Podaję z ziemniaki, ugotowanymi osobno. 
Pikantna zupa gulaszowa
Mięso myję , kroje na małe kostki, dodaję papryki i biały pieprz, mieszam i odstawiam na co najmniej godzinę.
Pikantna zupa gulaszowa
Jak mięso puści sok dodaję włoszczyznę i sól do smaku, zalewam wrzątkiem ,
Pikantna zupa gulaszowa
Po tym czasie dodaję pokrojoną w paski paprykę, gotuję do miękkości mięsa.
Pikantna zupa gulaszowa
doprawiam pieprzem cytrynowym. Podaję z ziemniaki, ugotowanymi osobno.