lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pikantne ptysie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Oto inny rodzaj ptysi na słono lekko pikantne także bardzo dobre

Pikantne ptysie

Składniki:

Pikantne ptysie

 

Sposób przygotowania:

Pikantne ptysie
Zagotować szklankę wody z masłem i szczyptą soli, do wrzącej wody wsypać mąkę, mieszać aż ciasto odstanie od ścianek naczynia. Przestudzić i ucierać dodając po jednym jajku. Blachę wyłożyć pergaminem. Wyciskać kulki na kształt orzecha włoskiego zachowując 2 cm odstępu.
Piec w temp 220 stopni przez 20 min. Później wyjąć przekroić na pół do środka włożyć twarożek utarty z jogurtem oraz wymieszany z drobną cebulką i zieleniną. Wszystko doprawić solą i pieprzem.

Tagi:

jajko jajka