marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Pikantny boczek.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia boczku.

Pikantny boczek.

Składniki:

Pikantny boczek.

 

  • 1 kg boczku
  • 3 łyżki ostrej musztardy
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 6 łyżek ketchupu
  • kilka kropel tabasco
  • sól, pieprz Cayenne

 

Sposób przygotowania:

Pikantny boczek.
Na początku trzeba przekroić boczek w poprzek włókien na plasterki o grubości 1 cm. Następnie każdy plaster przekroić na pól. Przygotować sos, wymieszać musztardę, cukier, ketchup i sos tabasco. Sos doprawić sola i pieprzem i posmarować nim boczek. Mięso odstawić do lodówki, aby wszystkie smaki się ze sobą połączyły. Na koniec zostało już tylko rozgrzać grill, boczek ułożyć na grillu i piec z każdej strony po ok. 5 minut. Mam nadzieje, że przepis przypadnie wam do gustu. Życzę Smacznego ; )