Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pikantny filet z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

W taki sposób można przygotować inną porcję mięsa z kurczaka

Pikantny filet z kurczaka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pikantny filet z kurczaka

 

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 łyżka tartego chrzanu
  • 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oleju

 

Sposób przygotowania:

Pikantny filet z kurczaka
Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, natrzeć solą, czosnkiem granulowanym, oprószyć pieprzem. Następnie posmarować świeżo utartym chrzanem, posypać papryką, skropić olejem i odłożyć do lodówki na 1 godziną. Włożyć do brytfanny, skropić odrobiną wody, przykryć folią spożywczą i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190-200 stopni około 50 minut, skrapiając od czasu do czasu powstałym sosem.
Pikantny filet z kurczaka
Paprykę ostrą można zastąpić papryką słodką
Pikantny filet z kurczaka
Mięso można przygotować poprzedniego dnia
Pikantny filet z kurczaka
Pieczone, przykryte folią spożywczą mięso jest soczyste i miękkie