jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Pikle grzybowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

doskonałe jako dodatek do mies i wedlin

Pikle grzybowe

Składniki:

Pikle grzybowe

 

Sposób przygotowania:

Pikle grzybowe
Grzybki oczyścić i opłukać, skrócić trzonki. Gotować w osolonej wodzie około 15 minut. 5 minut przed końcem gotowania dodać oczyszczoną i pokrojoną cebulę, plasterki marchewki i paseczki papryki. Warzywa i grzybki odcedzić, włożyć do słoików. Do 2 szklanek wody wlać ocet, dodać pieprz, ziele angielskie oraz liść laurowy. Doprawić solą oraz cukrem i zagotować. Zimną marynatę wlać do słoików i zamknąć je.

Tagi:

grzyby