Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Pilaw

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

super smaczne danie na każdą okazję

Pilaw

Składniki:

Pilaw

 

  • 1 szklanka ryżu
  • 3 łyżki oleju
  • 2 szklanki wody
  • 10 dag pieczarek
  • łyżeczka przyprawy Jarzynka
  • marchew
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • mała cebula
  • łyżka masła
  • natka pietruszki
  • sól pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pilaw
dokładnie umyć i osączyć ryż umyte i drobno pokrojone pieczarki i resztę warzyw krótko podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle rozgrzać olej wsypać ryż i mieszając smażyć aż stanie się jasnozłocisty po czym połączyć z pieczarkami wlać wodę dodać przyprawy i krótko gotować następnie zawinąć naczynie z potrawą w koc i odstawić na 2-3 godziny przed podaniem podgrzać posypać natką podawać z surówką

Tagi:

ryż przyprawy