SUPERPRZEPIS

Placki po bieszczadzku z mięsem

  • 5
  • iwa643
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9
Placki po bieszczadzku z mięsem Więcej zdjęć (4)

Na obiad polecamy dziś placki po bieszczadzku. Są pyszne, bardzo sycące - warto spróbować!

Składniki:

Placki po bieszczadzku z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Placki po bieszczadzku z mięsem
Ziemniaki,cebule obieramy scieramy na tarce duże oczka .dodajemy pieprz sól , 2 jajka mąki -mieszamy . Smażymy dosć duże placki . Nadzienie - na oliwę na patelnie dajemy kawałki mięsa,solimy ,pieprzymy dodajemy wyciśnięty czosnek ,pokrojoną cebulę smażymy na złoto .dodajemy przecier ,podlewamy wodą . Smażymy ,dusimy mięsko do miękkości . doprawiamy majerankiem i pieprzem . Na usmażonego placka kładziemy gulasz na to drugi placek ,na to śmietana i pokrojone ogóreczki .
Placki po bieszczadzku z mięsem
Przygotowujemy ciasto na placki ziemniaczane ,ziemniaki starte na dużych oczkach
Placki po bieszczadzku z mięsem
Placki smażymy na patelni z odrobina oliwy ,placki muszą być większe
Placki po bieszczadzku z mięsem
Gulasz z łopatki lub karkówki smażony z przecierem,majerankiem do nadzienia