kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Placki rybne

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Dużo składników, ale przyrządzenie jest dość proste

Placki rybne

Składniki:

Placki rybne

 

  • 60 dag rozmrożonych filetów z pangi
  • 1 roztrzepane jajko
  • 1 łyżeczka sosu rybnego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 cebulki dymki
  • pół łyżeczki skórki otartej z cytryny
  • 1 łyżeczka posiekanej ostrej papryki
  • 2 łyżeczki wiórków kokosowych
  • sezam do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placki rybne
Obrać i posiekać cebulę. Dodać do zmiksowanej masy z ryby, natki, jajka i papryki. Odstawić na 15 minut do lodówki. Uformować okrągłe placki, które panierować w sezamie. Na patelni rozgrzać olej, na którym usmażyć placki z obu stron.