Sposób przygotowania:
Placki z cukinii a'la ziemniaczane
Cukinia potrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać z około 1 łyżeczką soli. Odlać ciecz z cukinii.
Ubić jajko w dużej misce, dodać cukinię, mąkę, cebulkę drobno posiekaną, a także ćwierć łyżeczki pieprzu. Wymieszać.
Rozgrzać oliwę na dużej patelni na średnim ogniu. Nakładać łyżką cukinie na patelnie i formować z niej placki. Gdy placki będą z jednej strony wysmażone, przekładamy placki na drugą stronę.
Podawać natychmiast, z kwaśną śmietaną lub jogurtem naturalnym.
Ubić jajko w dużej misce, dodać cukinię, mąkę, cebulkę drobno posiekaną, a także ćwierć łyżeczki pieprzu. Wymieszać.
Rozgrzać oliwę na dużej patelni na średnim ogniu. Nakładać łyżką cukinie na patelnie i formować z niej placki. Gdy placki będą z jednej strony wysmażone, przekładamy placki na drugą stronę.
Podawać natychmiast, z kwaśną śmietaną lub jogurtem naturalnym.