Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Placuszki makaronowe z zupek chińskich

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przepyszne , chrupiące , łatwe i szybkie kotleciki z zupek chińskich z warzywami. Dowód na to , że nawet z takich rzeczy można stworzyć fajne dania , które zachwycą każdego!

Placuszki makaronowe z zupek chińskich

Składniki:

Placuszki makaronowe z zupek chińskich

 

  • SKŁADNIKI :
  • zupa chińska ( rosół ) - 1 op
  • papryka - 1 szt
  • cebula - 1 szt
  • por - 1 szt
  • jajko - 1 szt
  • mąka - 2 łyżki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placuszki makaronowe z zupek chińskich
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Zupę chińską zalewamy odrobiną wrzątku ( tak by tylko lekko pokryła makaron ) , dodajemy przyprawy , mieszamy. Cebulę i pora drobno siekamy , podsmażamy na odrobinie oleju. Paprykę kroimy w kosteczkę. Przygotowane warzywa dodajemy do napęczniałego makaronu. Wbijamy jajo , dodajemy mąkę i wszystko razem dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy niewielkie kotleciki po 2 minutki z każdej strony. Odsączamy na papierowym ręczniku , podajemy gorące. Smacznego!

Tagi:

jajko zupa jajka