kluchaa

kluchaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Placuszki ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne i lekkie placuszki z dzikim ryżem! Wyśmienite jako samodzielne danie,przekąska lub dodatek do mięs i ryb.

Placuszki ryżowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placuszki ryżowe

 

 

Sposób przygotowania:

Placuszki ryżowe
1) Ryż ugotować według instrukcji na jego opakowaniu 2) Ugotowany ryż wyciągnąć z woreczka,a następnie połączyć z białkiem i mąką ziemniaczaną 3) Pomieszać wszystko łyżką 4) Na patelni rozgrzać olej i rozkładać przygotowaną masę, formując placki 5) Smażyć na złocisty kolor Smacznego!
Placuszki ryżowe
Etap 1 - przygotowanie masy na placuszki
Placuszki ryżowe
Etap 2 - smażenie placuszków
Placuszki ryżowe
Etap 3 - ostatnie minuty smażenia