Mona31

Mona31

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Placuszki ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo dobre placki ryżowe - świetne jako dodatek do mięs lub ryb, polecam.

Placuszki ryżowe

Składniki:

Placuszki ryżowe

 

 

Sposób przygotowania:

Placuszki ryżowe
1. Ugotować ryż, odlać i ostudzić. 2. W mikserze wymieszać mąkę z mlekiem, jajkiem, proszkiem do pieczenia i solą oraz pieprzem. 3. W międzyczasie rozpuścić masło w rondelku, trochę przestudzić i dodać do ciasta. 4. Na koniec dodać drobno posiekaną natkę pietruszki (niekoniecznie) oraz ryż. 5. Smażyć na średnim ogniu z obu stron, nakładając placki łyżką na patelnię (analogicznie jak racuchy). 6. Podawać polane sosem jako dodatek do mięsa lub rybki. Smacznego :)

Tagi:

ryż jajko jajka