Sposób przygotowania:
Płonące lody z owocami
Obrać ze skórki owoce kiwi, pokroić w plasterki. Obrać mandarynki, wyłuskać cząsteczki, resztę soku wycisnąć. Winogrona przeciąć na pół, usunąć pestki. Zmieszać owoce z miodem i winem w misce.
Lody przełożyć na godzinę przed podaniem do lodówki, włożyć do zamrażalnik 6 szklanych misek.
Po 20 minutach pokroić lody w plasterki, włożyć do miseczek i postawić w zamrażalniku lodówki.
Przy stole włożyć owoce do naczynia i zagrzać nad płomieniem. Główkę cukru postawić w tacce.
Polać rumem, podpalić. Podawać lody z gorącymi owocami.
Lody przełożyć na godzinę przed podaniem do lodówki, włożyć do zamrażalnik 6 szklanych misek.
Po 20 minutach pokroić lody w plasterki, włożyć do miseczek i postawić w zamrażalniku lodówki.
Przy stole włożyć owoce do naczynia i zagrzać nad płomieniem. Główkę cukru postawić w tacce.
Polać rumem, podpalić. Podawać lody z gorącymi owocami.