MARTYNA781940

MARTYNA781940

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Przysmak marcina

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie dobre na romantyczna kolację we dwoje jak i również na inne okazje

Przysmak marcina

Składniki:

Przysmak marcina

 

  • 1/2 kg makaronu np. kolanka
  • 1/2 kg kiełbasy zwyczajnej
  • 1/2 kg pieczarek
  • 10 dag żółtego sera
  • 3/4 szkl mleka
  • 2 jaja
  • puszka kukurydzy
  • natka pietruszki
  • 5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 2 łyzki oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przysmak marcina
Makaron ugotować na półmiękko. Kiełbasę przekroic na pół a nastepnie w półksiężyce. Następnie podsmażyc na patelni. Pieczarki dokładnie umyc i pokroic w kostkę a nastepnie podsmażyć. Kolejno wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Makaron,kukurydzę,kiełbasę,pieczarki z pietruszką dokładnie wymieszać.Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.Jajka roztrzepąc w mleku z solą i pieprzem. Kolejno wylac powstały zaczyn na powstałe wcześniej danie. Potem wstawić całośc do piekarnika na 25 minut w temp 200 st. W tym samym czasie koncentrat rozrobic z wodą solą i pieprzem do smaku. Polac na danie. Ser zetrzeć i posypac jedzenie. Całość zapiekać jeszcze przez 15 minut,