SUPERPRZEPIS

Pstrąg łososiowy na warzywach

  • 6
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Pstrąg łososiowy na warzywach Więcej zdjęć (5)

Pstrąg łososiowy jest bardzo soczysty i przepyszny, najlepszy z warzywami i ulubionym sosem.

Składniki:

Pstrąg łososiowy na warzywach

 

  • Pstrąg łososiowy (świeży filet) 270g
  • 10cm por jasna część
  • 1 marchew dł. 10cm
  • 1 łyżka olej
  • 1 łyżka oliwa
  • sól morska,pieprz czarny (młynek) wg.uznania
  • 1 łyżeczka sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Pstrąg łososiowy na warzywach
Rybę umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.Następnie skropić sokiem z cytryny,posolić i popieprzyć-odstawić. Umyte warzywa pokroić w julliene i podsmażyć do lekkiej miękkości na patelni z dodatkiem 1 łyżki oleju,soli i pieprzu - odstawić. Patelnię grillową posmarować oliwą i ugrillować rybę z obu stron. Na talerz wyłożyć warzywa a na warzywa położyć rybę.Popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i można podawać np. z ulubionym sosem lub solo. Smacznego :)
Pstrąg łososiowy na warzywach
Rybę umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.Następnie skropić sokiem z cytryny,posolić i popieprzyć-odstawić.
Pstrąg łososiowy na warzywach
Umyte warzywa pokroić w julliene i podsmażyć do lekkiej miękkości na patelni z dodatkiem 1 łyżki oleju,soli i pieprzu - odstawić.
Pstrąg łososiowy na warzywach
Patelnię grillową posmarować oliwą i ugrillować rybę z obu stron.
Pstrąg łososiowy na warzywach
Na talerz wyłożyć warzywa a na warzywa położyć rybę.Popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i można podawać np. z ulubionym sosem lub solo. Smacznego :)

Tagi:

pstrąg