Pstrąg pieczony z ziołami Asus

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować pstrąga z ziołami

Pstrąg pieczony z ziołami   Asus

Składniki:

Pstrąg pieczony z ziołami Asus

 

  • 4 niewielkie sprawione pstrągi
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanej na drobno bazylii
  • 2 łyżki posiekanej na drobno natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pstrąg pieczony z ziołami Asus
Tuszki opłukać, natrzeć solą i pieprzem, skropić lekko sokiem z cytryny, posypać natką pietruszki posiekaną na drobno i bazylią. Odstawić do lodówki na około 40 minut. Obraną cebulę posiekać na drobno i zrumienić na maśle. Następnie rozłożyć na czterech kawałkach folii aluminiowej. Na cebuli ułożyć pstrągi, każdego pstrąga polać lekko oliwą, zawinąć i na koniec piec 40 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu folie ściągnąć i rybę przełożyć na talerze.

Tagi:

pstrąg