xooxoo

xooxoo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Pulchne racuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pulchne racuszki, idealna na obiad, również dla dzieci. Szybkie w przygotowaniu i niezwykle smaczne.

Pulchne racuszki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pulchne racuszki

 

  • Jedno jajko
  • szklanka mąki
  • szklanka mleka
  • 4 duże łyżki powideł jabłkowych lub przetartych jabłek
  • łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Pulchne racuszki
Jajko dobrze ubić, na pianę. Dodać mleko a następnie mąkę i cukier. Wszystko dokładnie wymieszać, lekko tak aby dokładnie połączyć z pianą, z jajek. Na końcu dodać jabłka. Całość jeszcze raz pomieszać w celu uzyskania równomiernej masy. Smażyć z dwóch stron, na małym ogniu, aż do przyrumienia się placuszków.
Pulchne racuszki
Gotowa masa, przygotowana już do smażenia.