Pulpety w chińskiej mieszance

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

szybkie danie,gotowe w 10 minut

Pulpety w chińskiej mieszance

Składniki:

Pulpety w chińskiej mieszance

 

  • mięso mielone( wieprzowe,wieprzowo-wołowe,indycze lub inne)
  • mieszanka chińska mrożona(dostępna w marketach)
  • przyprawa chińska
  • sól,pieprz
  • sos sojowy
  • chiński makaron ryżowy

Sposób przygotowania:

Pulpety w chińskiej mieszance
Mięso doprawiam jak na pulpety,formuje kulki i wkładam na niewielką ilość wrzącej wody,gotuje mniej więcej 5 minut.
Mieszankę wkładam na rozgrzaną na patelni oliwę,dodaje przyprawy i smażę.Pod koniec smażenia wkładam przygotowany makaron i pulpety razem wszystko chwilkę smażę i GOTOWE.
Szybko i smacznie